
Ik denk echt dat de leerlingen bepaalde tips zullen meenemen naar hun nieuwe school. Hopelijk voelen ze zich nu zekerder over de overstap.
(Jorieke Rovers, Dura Vermeer)
Huiswerk maken, voor elk vak een ander lokaal en het plannen van werkstukken en proefwerken; voor veel brugklassers is de overgang van de basisschool naar de middelbare-school een spannende periode. Helaas gaat het niet altijd zonder slag of stoot. Veel leerlingen beheersen vaardigheden als het plannen en organiseren van huiswerk nog onvoldoende, met als gevolg dat ze achter kunnen raken op school.
Hoe het werkt
Plannen doe je zo! bereidt leerlingen voor op het plannen en organiseren van huiswerk. De start en de slot bijeenkomst wordt gegeven door twee trainers uit het bedrijfsleven die in hun dagelijks werk veel te maken hebben met plannen: denk aan officemanagers, secretaresses, projectleiders, en personeelsplanners. Tijdens de training leren de kinderen alles op het gebied van agendabeheer, het plannen van huiswerk, timemanagement en het belang van op tijd om hulp vragen.
Grote impact
Onze praktische, doelgerichte aanpak helpt! Uit onderzoek blijkt dat leerlingen na afloop van Plannen doe je zo! beter weten welke dingen je in een agenda moet schrijven en wat belangrijk is bij het maken van huiswerk. Ook maken ze minder fouten bij het noteren van opdrachten en zijn ze beter in staat in te schatten hoeveel tijd ze nodig hebben om iets te lezen.
Ben je geïnteresseerd om als professional deel te nemen aan Plannen doe je zo? Of denk je dat jouw leerlingen erbij gebaat zijn?
Plannen doe je zo! wordt aangeboden door JINC Noord en JINC Noord-Holland.
Interesse in Plannen doe je zo!
Vul hier je gegevens in en wij nemen contact met je op.