JINC Brabant-Limburg

Ieder kind verdient een eerlijke kans

De plek waar je geboren wordt, zou niets mogen zeggen over hoe groot de kans is dat je later goed terechtkomt. Ieder kind heeft talent! En we hebben de talenten van íeder kind nodig om de kracht van Brabant en Limburg te benutten.

 

JINC Brabant-Limburg is actief in diverse steden:  Breda, Helmond, Den Bosch, Eindhoven, Helmond, Tilburg, en in Brunssum, Heerlen, KerkradeLandgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen.

Of je nu opgroeit in Breda, Helmond, Brunssum of Maastricht – je postcode mag nooit je kansen bepalen. Toch is dat nog steeds de realiteit. In Limburg groeit 7 tot 9 procent van de minderjarige kinderen volgens onderzoek op in armoede. En Brabant mag dan hoog in de lijst van rijkste provincies van Nederland staan, de steden daar kennen ook wijken met sociaaleconomische uitdagingen. In Den Bosch groeit één op de twaalf kinderen op in een omgeving met veel armoede en in Eindhoven zijn dat er zelfs één op de elf.

Deze cijfers hebben een grote impact op de kansen van kinderen en jongeren op de arbeidsmarkt. Want hoe moet je ontdekken wat je wilt en kunt als je niet weet wat er is? Als je zelden je buurt uitkomt? Als je weinig rolmodellen om je heen hebt en mensen mist die met je meedenken en je stimuleren?

Kinderen en jongeren die opgroeien in wijken met sociaaleconomische uitdagingen hebben minder goede toekomstperspectieven. Ze krijgen doorgaans minder kansen dan kinderen uit een meer welvarende omgeving. JINC strijdt tegen die kansenongelijkheid.

 

Ik dacht dat het saai zou zijn, maar het was heel leuk! Ze hadden superveel beroepen: niet alleen op kantoor, maar ook koks, beveiligers, receptionisten en app-ontwerpers.

(Een basisschoolleerling na een Bliksemstage bij Interpolis)

Projecten

JINC Brabant-Limburg zet alles op alles om jongeren een eerlijke start op de arbeidsmarkt te geven. Dat doen we met verschillende leerzame projecten uit de JINC-leerlijn die we in samenwerking met bedrijven en professionals organiseren. Voor de jongste kinderen vergroten we met TaalTrips oop locatie de woordenschat van kinderen en verbreden we hun wereldbeeld – twee essentiële elementen voor begrijpend lezen. Tijdens een Bliksemstage, bij bedrijven maken ze actief kennis met verschillende beroepen en sectoren. Via het project Digitale Vaardigheden ontwikkelen ze computerkennis en tijdens Sollicitatietrainingen leren ze overtuigend solliciteren. Met een eigen Carrière Coach uit het bedrijfsleven krijgen ze ondersteuning bij het maken van passende keuzes voor studie en werk.

Ook doet JINC Brabant-Limburg ieder jaar mee met JINC Baas van Morgen en lopen er verschillende pilotprojecten uit het mbo-programma. JINC Brabant-Limburg zet zich samen met scholen en bedrijven in om meer ervaringen per jongere te bieden en meer jongeren te bereiken in de steden waar ze nu al actief zijn.

De leerlingen zijn door het project Digitale Vaardigheden in aanraking gekomen met een ander belangrijk onderdeel van inburgering, namelijk kennis van de arbeidsmarkt. Niet alleen Nederlandse taal is belangrijk, maar zeker ook deze kennis over inzet van robots en computertaal in werksituaties.
(Leerling Praktijkschool De Rijzert over Carrière Coach)

Doe mee!

Jaarlijks bereiken we duizenden jongeren, maar dat kunnen we niet alleen. We hebben jou nodig! Geloof je dat jouw leerlingen zullen groeien met JINC? Zie je als ondernemer het belang van het ondersteunen van de medewerkers van morgen? Of wil je als professional je kennis en ervaring doorgeven aan een nieuwe generatie? Sluit je dan aan bij JINC Brabant-Limburg en help mee om elke jongere een eerlijke kans richting de arbeidsmarkt te geven.
Doe mee!

Impact

Met onze aanpak overbruggen we de kloof tussen kansarm en kansrijk. Want ook een kind dat opgroeit in een buurt met veel problemen, kan ver komen met inzicht in eigen talenten, goede presentatievaardigheden en kennis van opleidingsmogelijkheden en arbeidsmarktpotentieel. Dat denken we niet alleen, dat weten we.

15205 LEERLINGEN - uit Brabant en Limburg deden in 2024 mee aan een JINC-project
212 PARTNERS - maakten in 2024 het werk van JINC Brabant-Limburg mogelijk
1018 PROFESSIONALS - zetten zich in 2024 als vrijwilliger in voor JINC Brabant-Limburg

Partners van JINC Brabant-Limburg

Het bedrijfsleven staat jaarlijks garant voor ongeveer 60% van onze financiën. De bedrijven en instellingen die zich als partner verbinden aan JINC, dragen financieel bij en stellen daarnaast hun medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach.

Naast onze landelijke partners, heeft JINC Brabant lokale partners.

Bekijk onze lokale partners voor JINC Brabant-Limburg

 

Contact met JINC Brabant

Wij zijn gevestigd op de volgende plekken:

Breda

Leuvenaarstraat 91
4811 VJ Breda
T 076 799 6250
E brabant@jinc.nl

Heerlen

Kloosterweg 1 (Carbon6 – K207)
6412 CN Heerlen
T 045 799 1130
Elimburg@jinc.nl

Tilburg

Boomstraat 131
5038 GP Tilburg
T 013 799 71 00
E brabant@jinc.nl

Ons aanspreekpunt

Neem gerust contact op met de vestigingsmanager van JINC Brabant-Limburg