
Elke keer als ik na zo’n training naar huis rijd, voel ik me alsof ik een cadeautje heb gekregen. Het is zó leuk om te doen.
(Charles Amkreutz, HR-directeur PON)
Onze sollicitatietrainers komen ze regelmatig tegen op de cv’s die leerlingen sturen als ze op zoek zijn naar een bijbaan of stageplek: mailadressen als ‘hotchickie99@gmail.com’ of ‘player8@hotmail.com’. De opmerking dat je met zo’n naam net zo goed geen brief kunt sturen, komt voor de luisteraars vaak als donderslag bij heldere hemel. Dáár hadden ze nou nog nooit aan gedacht.
Hoe het werkt
Sommige jongeren missen iemand in hun omgeving die hen vertelt wat de sociale codes zijn op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek, dat de telefoon uit hoort te staan en ze rechtop moeten zitten.
JINC organiseert daarom Sollicitatietrainingen. Professionals laten hierbij middels rollenspellen zien hoe je zo’n gesprek maakt of breekt.
Impact
Of deze aanpak helpt? Jazeker! Uit onderzoek door de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam blijkt dat een Sollicitatietraining een boost geeft aan het zelfvertrouwen van de leerlingen. Ook weten ze beter hoe ze zo’n gesprek kunnen voorbereiden en welke houding de grootste kans op succes geeft.
Sollicitatietrainingen worden gegeven door alle JINC vestigingen.
Ben je geïnteresseerd om als professional een training te geven? Of denk je dat jouw leerlingen erbij gebaat zijn?
Interesse in Sollicitatietraining
Vul hier je gegevens in en wij nemen contact met je op.